STOŁÓWKA SZKOLNA

29.04.2024 – 30.04.2024

  

PONIEDZIAŁEK

 

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY, SPAGHETTI,  KOMPOT , PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY(KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, ŚMIETANA, SZYNKA MYSZKA, KISZONA KAPUSTA MAKARON SPAGHETTI, ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA(GLUTEN), PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE,

 

WTOREK

 

POMIDOROWA Z RYŻEM, KOTLET RYBNY, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY(KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, ŚMIETANA, RYŻ, KONCENTRAT POMIDOROWY, DORSZ, KISZONA KAPUSTA ,ALERGENY: SELER, MĄKA, PSZENNA (GLUTEN)  JAJA

 

 

 

 

 

06.05.2024 – 10.05.2024

 

PONIEDZIAŁEK

 

PIECZARKOWA, GULASZ Z MAKARONEM, OGÓREK Z CEBULĄ, KOMPOT PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY(KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, ŚMIETANA, FILET DROBIOWY, OGÓREK KISZONY MAKARON,PIECZARKA, ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA(GLUTEN), PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE,

 

WTOREK

 

KRUPNIK, MIELONY WIEPRZOWY, SAŁATA Z JOGURTEM, KOMPOT, PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY(KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, ŚMIETANA, ŁOPATKA, KASZA JĘCZMIENNA  SAŁATA ALERGENY: SELER, MĄKA, PSZENNA (GLUTEN) PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE, JOGURT NATURALNY (Z MLEKA), JAJA

 

 

ŚRODA

 

BROKUŁOWA, SCHAB W SOSIE, BURACZKI,  KOMPOT, PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY (KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, SCHAB, BROKUŁ, BURAK CZERWONY, ŚMIETANA , ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA (GLUTEN), PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE 

 

CZWARTEK

 

BARSZCZ CZERWONY, UDO KURCZĘCE, MARCHEW NA CIEPŁO,  KOMPOT, PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY (KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, UDO KURCZĘCE, BURAK CZERWONY, MARCHEW, ŚMIETANA,  ALERGENY: SELER, MĄKA, PSZENNA (GLUTEN) PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE

 

 

PIĄTEK

 

ZUPA JARZYNOWA, NALEŚNIKI Z POLEWĄ MALINOWĄ, KOMPOT, PIECZYWO

 

SKŁADNIKI: WYWAR DROBIOWY (KORPUSY,WARZYWA) ZIEMNIAKI, WIŚNIA, TRUSKAWKA, KOPER, PIETRUSZKA, OLEJ RZEPAKOWY, CEBULA, CUKIER, ŚMIETANA, TWARÓG, BROKUŁ, FASOLKA SZPARAGOWA, KALAFIOR, ALERGENY : SELER, MĄKA, PSZENNA (GLUTEN) PIECZYWO PSZENNE I ŻYTNIE, JOGURT NATURALNY ( Z MLEKA), MLEKO

 

 

NA GÓRĘ